Ungsrostade rotfrukter med mangosallad och svampsås

Ungsrostade rotfrukter:


Skär valfri mängd av valfri rotsak i skivor. Jag använde mig av rödbetor, potatis, rödlök, morot, palsternacka och kålrot.
Häll olivolja i en plåt och hä i rotsakerna. Hä på mer olivolja o salta järnet. Ha på timjan och svartpeppar för extra gott.
Låt va i ugnen i 30-40 min på 200-250 grader C.

Sås:
Fräs vitlök och svamp i en kastrull en stund. Hä i lite vätska, jag använde soyamjölk. Hä i lite fläderlättdryck (ej utblandad). Krydda me timjan, koriander, gurkmeja och citron. Salt o peppar. Låt koka upp o hä i typ 3 nävar potatismjöl. Låt koka mer. Hä i cayennepeppar.

Sallad:
Blanda bladspenat, mango, tomat. Hän i persilja o koriander o lite jordnötter. Servera! 


Kommentera här: