Linsgryta med fetaost

Ingredienser:
2-3 dl linser (jag har dålig uppfattning)
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
Ett gäng champinjoner 
Typ 2 stora morötter
1 pkt grönsaksbuljong 
1-2 pkt Krossade tomater (om du bara har ett pkt så tar du det plus motsvarade mängd vatten) 
Kanske vatten
1 pkt fetaost
Ett gäng körsbärstomater
1-2 msk tomatpuré 
 
Kryddor:
Salt
Svartpeppar
1-2 lagerblad
1-2 msk Spiskummin 
Koriander
Persilja
Ev Örtblanding av någon sort (franska örter, örtagård eller liknande). 
Cayennepeppar (för lite sting, behövs inte mycket). 
 
Gör såhär:
  Hacka lök, vitlök, svamp och morötter och fräs i olja tills löken är mjuk. Häll i tomatpuré och kryddor. Ganska mycket salt och peppar. Rör runt. 
  Häll i Krossade tomater och vatten, eller endast 2 pkt Krossade tomater. Häll i linserna och späd med vatten om det behövs. Koka upp och låt koka under lock i ca 15 min. Späd ev med mer vatten. 
  Hacka körsbärstomater och fetaost. När linserna är färdigkokta kan du hä i tomaterna o fetan, så att osten smälter lite. Smaka av och krydda om det behövs. 
 
Serveras bäst till pasta eller bulgur.
 
O-charmig bild:
 

Kommentera här: