Linsgryta med fetaost
Ingredienser:
2-3 dl linser (jag har dålig uppfattning)
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
Ett gäng champinjoner
Typ 2 stora morötter
1 pkt grönsaksbuljong
1-2 pkt Krossade tomater (om du bara har ett pkt så tar du det plus motsvarade mängd vatten)
Kanske vatten
1 pkt fetaost
Ett gäng körsbärstomater
1-2 msk tomatpuré
Kryddor:
Salt
Svartpeppar
1-2 lagerblad
1-2 msk Spiskummin
Koriander
Persilja
Ev Örtblanding av någon sort (franska örter, örtagård eller liknande).
Cayennepeppar (för lite sting, behövs inte mycket).
Gör såhär:
Hacka lök, vitlök, svamp och morötter och fräs i olja tills löken är mjuk. Häll i tomatpuré och kryddor. Ganska mycket salt och peppar. Rör runt.
Häll i Krossade tomater och vatten, eller endast 2 pkt Krossade tomater. Häll i linserna och späd med vatten om det behövs. Koka upp och låt koka under lock i ca 15 min. Späd ev med mer vatten.
Hacka körsbärstomater och fetaost. När linserna är färdigkokta kan du hä i tomaterna o fetan, så att osten smälter lite. Smaka av och krydda om det behövs.
Serveras bäst till pasta eller bulgur.
O-charmig bild:
