Ebbas Fisksoppa

500g-1kg fisk (spelar ingen roll)
0-500g skaldjur (gärna med skal)
2 morötter (grovrivna)
1-2 gula lökar
4-5 vitlöksklyftor
1 dm zuccini (strimlad mha potatisskalare)
4-9dl vitt vin
Ev vatten om det behövs
3 dl grädde
1 fiskbuljongstärning
2 msk tomatpuré
2 lagerblad
1 citron (saft + skal)
Persilja
Koriander
Salt & peppar
Gör såhär:
Koka skalen, ex räkskalen, i hälften av vinet i en separat kastrull under lock.
Använd en stor kastrull till soppan. Fräs gul lök och riven morot i lite fett. Fyll på med tomatpuré, kryddor, och vitlök. Riv ev ner citronskal här (det kan smaka annorlunda om det rivs ner i början eller slutet).
Häll i resten av vinet i storkastrullen, samt fiskbuljongen och lagerbladen. Låt koka upp.
Sila i vinet som kokats med räkskalen i storkastrullen och låt koka ett tag. Häll i grädden.
Lägg i fisken skuren i tärningar, skaldjuren och ev zuccinin (ska den vara krispig bör den läggas i senare). Låt koka ca 7 min.
Flytta från plattan. Pressa i lite citronsaft och riv ev ner lite citronskal.
Servera med ex krutonger, citronsaft, aioli eller vitlökssås.