
2 personer
Ingredienser:
Ett gäng fetaostbiffar, ex via detta recept:
https://www.zeta.nu/recept/fetaostbiffar/
Typ 4-5 potatisar
Ganska mycket smör
Olivolja
Balsamvinäger
Typ 7 gröna oliver utan kärnor
2 vitlöksklyftor
Timjan
Orgegano
Persilja
Muskotnöt
Salt
Svartpeppar
Sallad
Salladslök
Gurka
Tomat
Yoghurt
Gör såhär:
Potatismoset:
Koka potatisarna tills de är mjuka. Häll av vattnet men spara en liten skvätt. Hä i smör, typ 50g (men det är en smaksak - ju mer smör desto godare, men det är ju gott utan så mycket också), massa oregano, lite timjan, salt, mycket peppar, lite muskotnöt, en skvätt olivolja och mosa mha en potatismosare (eller en stor gaffel). Blanda väl.
Sallad:
Hacka sallad, gurka, tomat och blanda vinegrett på balsamvinäger, olivolja, salt, peppar och timjan. Blanda och sprid över salladen!
Olivsmör:
Lägg i en klick smör i ett glas/en skål och mikra tills det är mjukt. Hacka 2-3 vitlöksklyftor, ett gäng oliver och hä i. Hä i salt, peppar, timjan, oregano och persilja. Blanda!
Servering:
Hä på olivsmöret på biffarna så att det smälter lite. Hä upp en klick yoghurt (om du vill). Ät och njut!