
Du behöver:
Torsk (fryst är väl billigast, men se till att inte köpa findus för deras torsk fångas i norge, packas i kina och skeppas sedan tillbaka hit, riksdumt)
Vitlök
Minst 250g smör
Persilja
Massa potatis, typ 1kg
Sallad
Torsken:
Tina. Salta. Låt stå ett tag. Stek i smör på hög värme, tills fisken får stekyta.
Potatismoset:
Skär potatisen i kuber typ. Koka. Häll av när potatisen är mjuk, men spara kanske 1 dl vatten. Mosa med en potatismosare eller en gaffel i värsta fall. Hä i 200g smör (yes its true) och mosa ihop. Salta, ha ex tryffelolja eller muskotnöt i.
Vitlökssmöret:
Pressa vitlök. Hä i smör och persilja. Mikra några sekunder för att lättare kunna blanda.
Servering:
Lägg en klick vitlökssmör på torsken och låt smälta. Smaklig måltid!