1 Läs mer >>
Vääärldens enklaste veganska bollar! Blanda svarta bönor och kokad potatis, krydda, och rulla till bollar. Ha i frön eller nötter om du vill. Rulla ev i linfrön eller sesamfrön innan stekning. Stek i stekpanna men jag rekommenderar att tillaga i ugn pga mindre chans att dom faller isär. 

Servera till ex paprikapesto och bulgur. 

Bönbollar med potatis

1 Läs mer >>

Du behöver:
Torsk (fryst är väl billigast, men se till att inte köpa findus för deras torsk fångas i norge, packas i kina och skeppas sedan tillbaka hit, riksdumt)
Vitlök
Minst 250g smör 
Persilja
Massa potatis, typ 1kg
Sallad

Torsken:
Tina. Salta. Låt stå ett tag. Stek i smör på hög värme, tills fisken får stekyta. 

Potatismoset:
Skär potatisen i kuber typ. Koka. Häll av när potatisen är mjuk, men spara kanske 1 dl vatten. Mosa med en potatismosare eller en gaffel i värsta fall. Hä i 200g smör (yes its true) och mosa ihop. Salta, ha ex tryffelolja eller muskotnöt i. 

Vitlökssmöret:
Pressa vitlök. Hä i smör och persilja. Mikra några sekunder för att lättare kunna blanda. 

Servering:
Lägg en klick vitlökssmör på torsken och låt smälta. Smaklig måltid! 


Smörstekt torsk med v...

0 Läs mer >>

Sötpotatisfrittes:
Jag köper sötpotatis ibland på extrapris, sen hackar jag upp den i stavar och fryser in. När man sen är sugen på nåt lyxigt är det bara att hä i en ugnsform, hälla på olivilja, salta en massa o peppra lagom. 225°, 15-30min idk

Kikärtsbollar:
Utgånget pulver från coop, blandas med vatten. Jävligt enkelt men också jävligt gott. 

Pepparrotssmör:
Råkade ha en pepparrot hemma kvarglömd från nyår - supergott att riva och blanda med smör. Salta, peppra, ha i färsk (eller fryst) persilja och släng in i mikron en snabbis för att lättare blanda. Häll över tallriken. Supergott. Lyxigt. Smarrigt. 

Serveras med fulvin. 

Lyxmat på studentbudg...