0 Läs mer >>


Ingredienser:

Auberginebotten
1-3 aubergine
Olivolja
Salt

Tomatsås 
1 tomat
1/2-1 dl vatten
Salt
Svartpeppar
Olivolja
3 soltorkade tomater + olja från burken
Oregano
Basilika
3 vitlöksklyftor 
Tomatpuré 

Pålägg
Ett gäng champinjoner 
Korv (valfritt) 
Ost
Annat går såklart också! 

Gör såhär:

Auberginebotten:
Sätt ugnen på 200 grader. 

Skiva auberginen tunnt och varva skivor, salt och hushållspapper. Låt vila ett tag. 

Förbered en plåt med bakplåtspapper och lägg sedan aubergineskivorna jämt. Pensla med olivolja. Stek i ugnen i ca 5 min. 

Tomatsås:
Koka tomaten i vatten tills skalet spruckit. Ta upp tomaten och skala. Hacka upp, hacka även skalet. 

Töm kastrullen på vatten och häll i lite olivolja. Blanda i en stor skvätt tomatpuré. Lägg i tomaten och tomatskalet. Hacka soltorkade tomaterna och lägg i. Häll i en skvätt olja från soltorkade tomater-burken. Späd med lite vatten. Salta. Låt koka upp. 

Hacka vitlöken och lägg i kastrullen. Peppra, häll i lite oregano och basilika och ev lite chilikrydda. 

Låt koka under lock, gärna så länge som möjligt. I alla fall 10 min. 

Ta av från plattan och mixa ihop såsen med en stavmixer. 

Pensla på auberginebottnen. 

Pålägg:
Hacka svamp och ev annat pålägg och fördela jämt på bottnen. Häll på ost. Toppa med oregano och svartpeppar. Lägg in i ugnen och ta ut när osten smält och fått färg.

Servera till sallad. 

Auberginepizza

0 Läs mer >>

Ingredienser:
500g-1kg fisk (spelar ingen roll) 
0-500g skaldjur (gärna med skal) 
2 morötter (grovrivna) 
1-2 gula lökar
4-5 vitlöksklyftor 
1 dm zuccini (strimlad mha potatisskalare) 
4-9dl vitt vin 
Ev vatten om det behövs 
3 dl grädde 
1 fiskbuljongstärning
2 msk tomatpuré 
2 lagerblad
1 citron (saft + skal) 
Persilja
Koriander
Salt & peppar

Gör såhär:
Koka skalen, ex räkskalen, i hälften av vinet i en separat kastrull under lock.

Använd en stor kastrull till soppan. Fräs gul lök och riven morot i lite fett. Fyll på med tomatpuré, kryddor, och vitlök. Riv ev ner citronskal här (det kan smaka annorlunda om det rivs ner i början eller slutet). 

Häll i resten av vinet i storkastrullen, samt fiskbuljongen och lagerbladen. Låt koka upp. 

Sila i vinet som kokats med räkskalen i storkastrullen och låt koka ett tag. Häll i grädden. 

Lägg i fisken skuren i tärningar, skaldjuren och ev zuccinin (ska den vara krispig bör den läggas i senare). Låt koka ca 7 min. 

Flytta från plattan. Pressa i lite citronsaft och riv ev ner lite citronskal. 

Servera med ex krutonger, citronsaft, aioli eller vitlökssås. 

Ebbas Fisksoppa

0 Läs mer >>
Egentligen kan ju vad som helst ätas i mindre portioner, men här är min senaste tapasmiddag fångad på en charmig bild:

Mozarellasallad:
1 tomat
1 mozzarella 
Salt & Peppar
Olivolja 
Ev balsamvinäger 
Örter

Skiva, krydda, servera!

Ost & korvsnittar:
Unna dig själv en god korv eller en god ost eller nåt annat smarrigt, t.ex brysselkol med smör o salt, körsbärstomater, vad som egentligen! 

Portabellosvamp & Sallad:
1 stor portabellosvamp 
Salt & peppar
Timjan
Rosmarin
Oregano
Olivolja
Tryffelolja 
Salladsmix

Marinera svampen i en påse med olja och kryddor. Tryffeloljan kan antingen hällas i här eller hällas på i efterhand. Stek svampen 2-3min på vardera sida. Servera med sköld salladsmix. Supersmarrigt och enkelt!! 

Fisksoppan får ett eget inlägg! 

Tapas/Smårätter