

Ingredienser:
Auberginebotten
1-3 aubergine
Olivolja
Salt
Tomatsås
1 tomat
1/2-1 dl vatten
Salt
Svartpeppar
Olivolja
3 soltorkade tomater + olja från burken
Oregano
Basilika
3 vitlöksklyftor
Tomatpuré
Pålägg
Ett gäng champinjoner
Korv (valfritt)
Ost
Annat går såklart också!
Gör såhär:
Auberginebotten:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva auberginen tunnt och varva skivor, salt och hushållspapper. Låt vila ett tag.
Förbered en plåt med bakplåtspapper och lägg sedan aubergineskivorna jämt. Pensla med olivolja. Stek i ugnen i ca 5 min.
Tomatsås:
Koka tomaten i vatten tills skalet spruckit. Ta upp tomaten och skala. Hacka upp, hacka även skalet.
Töm kastrullen på vatten och häll i lite olivolja. Blanda i en stor skvätt tomatpuré. Lägg i tomaten och tomatskalet. Hacka soltorkade tomaterna och lägg i. Häll i en skvätt olja från soltorkade tomater-burken. Späd med lite vatten. Salta. Låt koka upp.
Hacka vitlöken och lägg i kastrullen. Peppra, häll i lite oregano och basilika och ev lite chilikrydda.
Låt koka under lock, gärna så länge som möjligt. I alla fall 10 min.
Ta av från plattan och mixa ihop såsen med en stavmixer.
Pensla på auberginebottnen.
Pålägg:
Hacka svamp och ev annat pålägg och fördela jämt på bottnen. Häll på ost. Toppa med oregano och svartpeppar. Lägg in i ugnen och ta ut när osten smält och fått färg.
Servera till sallad.